RAPPORT

E-handel för B2B - Nästa generations digitala affär ställer nya krav

I takt med att företag lägger ökat fokus på digitalisering av sin affär medför det en rad konsekvenser för organisationen, processerna och affärsmodellen.

I denna rapport har vi kartlagt hur långt företag inom B2B kommit i sin digitaliseringsresa och vad som krävs under de kommande åren för att ligga steget före konkurrenterna.

I undersökningen ser vi att många företag inom B2B som påbörjat sin resa med e-handel kan konstatera att de fått betydande fördelar i form av ökad konkurrenskraft och effektivitet. Som en konsekvens förutspår de snabba och omfattande förändringar i sina försäljningskanaler och kommer även att investera betydligt i de digitala plattformarna i den närmaste framtiden. 

I rapporten får du unika insikter runt:

  • Vilka KPI:er B2B företag använder för att mäta framgång
  • Vilka områden är prioriterade att investera inom för att lyckas med E-handel
  • Hur digital hela värdekedjan är idag och vad ambitionen är inför framtiden

 

Ladda ned rapporten för att få ta del av unika insikter runt digitaliseringen inom B2B-segmentet.

400 beslutsfattare i Storbritannien, USA, Frankrike, Tyskland, Norden och Benelux som arbetar med e-handel inom B2B segmentet har blivit intervjuade för denna rapport. Undersökningen genomfördes i slutet av 2015 och publicerades under 2016.

Frågor

oscar-tryvall.png

 Eventuella frågor runt rapporten eller om e-handel generellt kan riktas till vår specialist inom e-handel oscar.tryvall@columbusglobal.com.


Ladda ner den nyare versionen av rapporten som genomfördes under 2016 nedan.
Ladda ner rapporten

Ladda ner rapporten

right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down